Klíčení semen je skvělá zábava a užitečná kratochvíle v jednom. Je to tak jednoduché, že to zvládne každý – klidně k tomu můžete pustit i své děti. A výsledek je ze všeho nejlepší – díky minimálnímu úsilí získáte pořádnou hromadu křupavých výhonků, které jsou nabité těmi nejzdravějšími látkami, jaké nám příroda v podobě rostlin nabízí.
V klíčcích toho rozhodně není málo. Byť je jejich velikost zanedbatelná, obsah cenných živin hravě předčí běžné potraviny, dokonce i plody dospělé zeleniny. V mladých výhoncích rostlin se nachází vitamíny, enzymy, minerální látky a stopové prvky, vláknina, a ještě další důležité živiny. Zkrátka vše, co malá rostlinka potřebuje na rozjezd svého života, a to v té nejčistší podobě. A přesně to samé se bude pro zdraví hodit i vám.
Pěstování je snadné, zvládne ho každý
Velkou výhodou je, že tento způsob zahradničení zvládne opravdu každý, dokonce i ten, kdo s pěstováním rostlin nemá doposud žádné zkušenosti.
Obejdete se při něm bez půdy, bez nářadí, bez okopávání i pletí. Vlastně to jediné, co budete muset dělat s o to větší intenzitou, je zalévání.
Voda je pro klíčení semen a pozdější růst semenáčů naprosto nepostradatelná. Nejprve je semena nutné důkladně namočit tak, aby nabobtnala. Toho dosáhnete tím, že je přes noc ponoříte pod vodu. A pak už jen stačí vodu slít a několikrát denně semínka prolévat čerstvou vodou tak, aby nikdy neoschla – brzy začnou klíčit, a jakmile výhonky dosáhnou potřebné velikosti, můžete začít sklízet.
Hodí se do každého jídla
Jejich využití v kuchyni je opravdu pestré. http://www.bauermedia.cz/aktualita/napsano-zivotem-nabizi-novinku-pestre-osudy Rozhodně si nebudete muset lámat hlavu s tím, co s výhonky podniknete, přijdou vám vhod do polévky, do pomazánek, do salátů, a nepostradatelné jsou například u jídel asijské kuchyně. Pokud se však vaření vyhýbáte, můžete je klidně konzumovat jen tak, bez úpravy.
Jsou křehké a šťavnaté, takže budou vždy chutnat skvěle.